Cégeknek

A munkahelyen töltjük el a legtöbb időt az Otthonunk után, így annak az egészséget támogatónak kell lenni!

Az cég, ahol dolgozunk ma már szinte ugyanolyan fontossággal bír, mint az otthonunk, hiszen ha megnézzük, az emberek szeretnék azt is otthonosabbá varázsolni. A küllem egy lelki tényező, ugyanakkor a munkahely levegője testi tényező. Ha az a tér, ahol a munkánkat végezzük megbetegítő, akkor az nem csupán a dolgozó számára veszteség.

A céget ugyanúgy veszteség éri, amikor egy dolgozó kiesik a munkából:

  1. Pótolni kell a kieső termelést
  2. Plusz költség a pótlás
  3. Táppénzt kell fizetni a dolgozónak
  4. Nagyobb fluktuációval kell számolni
  5. A munkások morálja csökken
  6. Határidők csúszhatnak
  7. Romolhat a minőség

Akkor most nézzük ezt részleteiben, hiszen ha Ön egy cég tulajdonosa, vagy egy cég vezetője, akkor Önnek a legjobban - ha jól gondolom -, a matek számít.

Pótolni kell a termelést.

Amikor egy ember kiesik a munkából, valakinek helyettesítenie kell. Ez plusz betanítást eredményez, azaz plusz időt, és mint tudjuk az idő pénz. Emellett, egy átszervezés sosem optimális, mert a megszokott kerékvágásból kiesünk. Persze, lehet erre felkészülni előre, de optimális esetben akkor minden emberünknek kellene lenni helyettesének.

Plusz költség a pótlás.

Ha plusz munkát várunk el, akkor az plusz költség is, és ha mindezt tisztán akarjuk csinálni, akkor plusz járulék is. Ennek van, aki örül, van aki nem, és a cég vezetője az biztos, hogy nem, hiszen azt egy plusz bevétellel kell, hogy megoldja optimális esetben.

Táppénz a dolgozónak, aki kiesett.

Talán azt nem kell taglalni, hogy attól, hogy beteg az illető, még nem halhat éhen. Lehet neki családja, akit el kell tartania, de ha nincs is, attól még a számlákat fizetni kell. Persze, betegen is dolgozhat, de most már egyre jobban tudjuk azt, hogy ha így teszi, lefertőzhet másokat is, és ez bizony nem az, amire vágytunk.

Nagyobb azok száma, akik elmennek a cégtől.

Igen-igen! A cégek ma már nem azzal küzdenek, hogy sok a jelentkező, hanem az, hogy kevés a minőségi személy, akit fel lehet venni. Ahol a cég környezete nem életet támogató, ott a statisztikák azt mutatják, hogy az emberek sem maradnak meg hosszú ideig. Inkább keres valami olyat, ami lehet, hogy kevesebbet fizet, de legalább nem megy rá az egészsége. Az ember felvétel ma már ráadásul ugyancsak idő és pénzigényes dolog.

A munkások csapatszelleme nem az igazi.

Egy jól szervezett, jó kedélyű emberekből álló csapat, a kimutatások alapján minimum háromszor annyi munkát képes elvégezni, mint ahol a morál alacsony. Ha még ezt tetőzi a szervezetlenség is, akkor őskáosz lesz a cégnél, és bizony a termelés rovására megy majd az egész. Ahol a megbetegedések száma magas, mert tele van a levegő baktériumokkal, penésztoxinnal, vírusokkal, kórokozókkal, bizony az emberek munkakedve is csökken. Ezt a bajt súlyosbítja az is, hogy a penésztoxin egy elég erős idegméreg, ami befolyásolhatja a gondolkodási képességet és a kreativitást is. Döntse el Ön, hogy ez mennyire fontos.

Határidők csúszhatnak.

Ezt a világot a határidők irányítják. Ha nincsen kész időre a termék, vagy nincs időre leszolgáltatva, akkor bizony a felhasználók/ügyfelek elkezdenek elégedetlenek lenni. Egy tanulmány szerint azok a kis cégek, akik a gyorsaságukról lettek híresek, akkor kezdtek el elbukni, amikor kinőtték magukat nagyra, és lelassultak. Csúsztak a megrendelésekkel, és nem tudtak időre teljesíteni. Egy ember kiesése a termelésből ezt a problémát előidézi és nem segíti, amint Ön is tudja. Így azzal is kell számolni, hogy ha ez begyűrűzik, akkor bizony elég nagy probléma is lehet belőle.

Romolhat a minőség.

Amikor az emberek megbetegszenek, vagy olyan mérgező dolgokkal kerülnek kapcsolatba, mint a penésztoxin, akkor bizony lelassulnak, a figyelmük lankad, a kedvük rosszabb lesz, és ezzel együtt az általuk letermelt dolgok minősége is csökken. Ön mennyire engedheti meg magának, hogy a minőség csökkenjen?

Amint látja az, hogy a cége, mint munkahely, mennyire egészséget támogató, nem mindegy! A mai világban meg főleg. Persze, sok megoldás létezik a piacon, viszont az, amit mi nyújtunk egyedi, és nem másolható!

A technológia atyja egy szegedi kutató, akit Nacsa Mihálynak hívnak, és munkásságának nagy részét a víz kutatásával töltötte. Viszont a kutatásai folytán ránézett arra, hogy ahogy a víz minősége nem mindegy, úgy a levegő minősége sem. A két alapelem, ami az élethez elengedhetetlen.

A technológia, amit használunk teljesen egyedi, mivel nem csupán arról beszélünk, hogy a munkahelyi életteret megtisztítjuk, hanem arról is, hogy megújítjuk azt, visszatéve az életet a falak közé. A levegő, nem csupán akkor jó, ha tiszta, és oxigéndús. A levegővel bejuttatunk olyan jó baktériumokat is a szervezetünkbe, melyek segítik annak a működését. A levegőnek nem csupán tisztának kell lenni, hanem a test számára optimálisnak.

Szóval, már csak azt kell eldöntenie, hogy olcsón akarja megúszni vagy drágán.

Mi a drága? 

Az, amikor egy cég először másokat keres meg, és végül rájön, hogy hatékonyságban és minőségben nem elég jó, és csak aztán keres meg minket, hiszen mi tudjuk, hogy az a megoldás, ami a kezünkben van teljesen egyedi. Ilyenkor ugyanazt kétszer fizeti meg az illető. Az olcsó, amikor nem tesz kerülőutat.

Keressen a megoldásért!